12
Οκτώβριος
2011

Εκδηλώσεις

Παρουσίαση βιβλίου "Ο γύρος του θανάτου " του Θωμά Κοροβινη στο Κτήμα Λιγας.

-

 

Η λέσχη Αναγνωστης "Δείξε τα χερια σου"¨ο Δικηγορικός σύλλογος Γιαννιτσών και η Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ σας παρουσιάζουν και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμα Κοροβινη με τίτλο "Ο γύρος του θανατου" την τετάρτη 12 οκτωβριου 2010 στις 8.00μμ. στο οινοποιό του κτήματος Λιγας 1ο χιλιομετρο Γιαννιτσών-Αρχοντικού.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θωμάς Κοροβινης και ο Παναγιώτης Χατζημωυσιαδης.

03
Οκτώβριος
2011

Η ώρα των εστιατορίων !

 

Αυτοί που «εμπλέκονται» στην πορεία του κρασιού μετά την εμφιάλωση είναι οι έμποροι - διανομείς, οι κάβες, τα  mini και super markets και τα εστιατόρια. Όλοι αυτοί πουλάνε το κρασί ασφαλώς για να κερδίσουν. Ο καταναλωτής ως γνωστό θα βρει το κρασί στο ράφι, στο εστιατόριο αλλά τώρα τελευταία και στα οινοποιεία. Γνωρίζει και συγκρίνει τις τιμές των κρασιών, από τα ράφια ως τις wine list ή τον κατάλογο αν προτιμάτε των εστιατορίων.

Βγάζει το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι το κρασί το πουλάνε ακριβά. ..Με κλέβουν οι μπαγάσες οι εστιάτορες … μονολογεί. Μου πουλάνε στην τριπλάσια τιμή!! Πως είναι δυνατόν, λέει. Έχει δίκαιο; Το κρασί πουλιέται ακριβά στα εστιατόρια; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη αλλά ας δούμε τι λέει ο καθένας από την σκοπιά του. Σ’ έναν διάλογο πρέπει να δούμε τις δύο πλευρές και φρόνιμο είναι να δίνουμε απαντήσεις σύμφωνα με το πλαίσιο της κάθε σκοπιάς. 

Διαβάστε τη συνέχεια