25
Ιούνιος
2013

Γαστρονομία

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ με πλιγούρι ΠΕΛΛΑΣ

-


Α. ΓΕΜΙΣΗ. Είναι η ίδια με τα ντολμαδάκια.

Β. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

- Πλένουμε και αδειάζουμε από τους σπόρους 15-16 πιπεριές πράσινες, κόβουμε το καπάκι και τις αραδιάζουμε σε ταψί.

- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση, καπακώνουμε και στο πάτο του ταψιού ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.

- Ψήνουμε στους 200°C για 30'. Προσθέτουμε 1 ώριμη ντομάτα σε κυβάκια ανάμεσα από τις πιπεριές και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε ακόμη 30'.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Τυρί φέτα συνιστάται για τον συνδυασμό.

* Ταιριαστή συνοδεία ο δροσερός ΛΕΥΚΟΣ ΠΕΛΛΑ ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ (Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon blanc).

   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

   1    2     3