16
Μάιος
2012

Εκδηλώσεις

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση "Η Πέλλα της γεύσης" στο ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

Το ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ , ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. οργάνωσαν την εκδήλωση «Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στο Κτήμα Λίγας στα πλαίσια του διημέρου «Ανοιχτές Πόρτες».

 

-

-Θωμάς Λίγας, οικοδεσπότης οινοποιός: " Ο πλούτος της πελλαίας γης επιτάσσει την ορθή αξιοποίησή του μέσα από την ανάγκη συνεργασίας στην παραγωγή, στη διάθεση και στην συστηματική προβολή του."
-Γρηγόρης Σ. Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας : "Μόνο τα αυθεντικά πολιτιστικά αγαθά της Πέλλας μπορούν να ανοίξουν το δρόμο της ουσιαστικής ανάπτυξης. Οι γεύσεις της είναι μέσα σε αυτά. Οφείλουμε λοιπόν, να τις αναζητήσουμε, να εμπνευστούμε και να διδαχθούμε από την ταπεινότητα τους.»
-Αναστασία Χατζηδήμου - Χρυσοστόμου, δρ. αρχαιολογίας: " Ποικιλία χαρακτήριζε την διατροφή της Πέλλας διότι στηρίζονταν στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και σπουδαία θέση είχε ο φημισμένος Πελλαίος οίνος .."

 


-Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας - μέντορας της γεύσης : " Η γαστρονομική παράδοση της Πέλλας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την τοπική αγορά της εστίασης. Επαγγελματίες, έχετε πλούσια προϊόντα γύρω σας. Ερευνήστε τις συνταγές που υπάρχουν στον τόπο σας, φτιάξτε πολλά πιάτα από αυτές και ενσωματώστε παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα στα μενού σας .."
Τα παραδοσιακά φαγητά προετοίμασαν έμπειροι μάγειροι των Γιαννιτσών με την στήριξη του γνωστού παλιού μάγειρα της πόλης Τάκη Κοσμά που βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο για την πολυετή προσφορά του στην εστίαση της πόλης και προσφέρθηκαν στο πολυπληθές κοινό που ξεπέρασε τα 800 άτομα.
Επώνυμες εταιρείες της Πέλλας που παράγουν προϊόντα ποιότητας χορήγησαν δωρεάν τα υλικά των παραδοσιακών πιάτων.
Η συμμετοχή όλων των φορέων και προσώπων στη συγκεκριμένη δράση ήταν εθελοντική. Ως ένα μικρό πρόσφορο στην Πέλλα και την ταπεινή αξιοσύνη της παράδοσης της.
Οι μυρωδιές και οι γεύσεις της Πέλλας επανέρχονται.