Οινοποίηση

Η δική μας τέχνη

Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε για την παραγωγή των κρασιών μας είναι Ροδίτης, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα από τις λευκές και Ξινόμαυρο, Λημνιώνα από τις ερυθρές. Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός στο οινοποιείο μας εξασφαλίζει τις συνθήκες για τη σωστή επεξεργασία των σταφυλιών και την ελεγχόμενη ζύμωση και ο οινοποιός με τη γνώση και την τέχνη του αναδεικνύει τις αρετές του σταφυλιού.

Η επεξεργασία των κρασιών μας γίνεται για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των αρωματικών και γευστικών χαρακτήρων τους με όσο το δυνατόν λιγότερες τεχνικές παρεμβάσεις. Τα κόκκινα θα ωριμάσουν στα δρύινα βαρέλια πρώτα και μετά στις φιάλες στο υπόγειο κελλάρι.

Οι αναμείξεις των διαφορετικών ποικιλιών γίνονται με γνώμονα τον προορισμό τους να συνοδεύουν αρμονικά τις εκλεκτές δημιουργίες της κουζίνας.

Η ποιότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά μας είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ – ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ, ιδανική για να συνοδεύει τις ώρες της χαράς.